Милко Багдасаров: Гарант за успеха на местното самоуправление са общинското единство и солидарност

Окт 08, 2019 Новини Избори 0 770

08.10.2019 г.

"Гарант за успеха на едно местното самоуправление са общинското единство и солидарността. Трябва да се намери общ език и да работим заедно. За съжаление това в момента липсва. Няма как един човек самостоятелно да се справи с регион като нашия". Това заяви в ефира на  Нова телевизия кандидатът за кмет на Кърджали от "БСП за България" Милко Багдасаров. Той посочи като свой основен мотив да влезе в политическата надпревара желанието на хората в Кърджали за промяна, което според него е и оценка за сегашното управление. Социалистът добави още, че според него той има възможностите и професионализма да постигне тази промяна.

Като пръв свой приоритет Милко Багдасаров посочи подбряване на инфраструктурата, благоустройството и хигиенизирането на града пред всеки еидн дом. "За нас е важно да решаваме проблемите на хората за всеки поотделно - асфалта пред всяка къща да е оправен, да свети всяка лампа и контейнера за смет да е изпразнен", каза още той. Багдасаров е категоричен, че в 21 век е задължително това да бъде осигурено.  

Като друг основен проблем на региона Милко Багдасаров посочи справянето с демографската катастрофа. "За нас приоритет е връщането на младите и успели хора в Кърджали", каза той. По думите му затова трябва да се заложи на професионалното развитие и качества при избора на кадри, а не на партийната принадлежност, както се прави в момента. "Трябва да покажем, че можещите хора имат място за развитие - в нашия град", категоричен бе Милко Багдасаров.

Той коментира, че приоритет за левицата в Кърджали е и ревизията на всички публични регистри - общинската собственост, публичната и частната и разпоредителски сделки. "Трябва да се знае какво е било правено през годините с нея", заключи Милко Багдасаров.