Кампанията на БСП "Солидарен Великден“ е в ход в Кърджали и Врачанско

18.04.2020

В днешния ден, по повод предстоящия голям християнски празник Великден, представители на младежкото и женско обединение на БСП, заедно с общинските председатели в област Кърджали, се включиха активно в националната кампания “Солидарен Великден“ по инициатива на председателя на БСП Корнелия Нинова.

500 козунака, опаковани и дезинфекцирани, при спазване на всички изисквания за хигиена и дистанция, бяха раздадени на пенсионерски клубове, хора с трайни увреждания, социално слаби семейства и църковни храмове на територията на областта.

„Днес в тези трудни за всички ни дни, повече от всякога възрастните хора, болните, безработните имат нужда от внимание, съпричастност и подкрепа.“ споделят социалистите. С пожелания за здраве и сили, козунаци бяха дарени и на инфекциозно отделение в областната МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски“.

Раздадените козунаци са произведени от местни кърджалийски фирми и са закупени със съдействието на лидера на партията Корнелия Нинова и областния председател Милко Багдасаров.

Областният съвет на БСП – Враца също се присъедини към кампанията "Солидарен Великден". Народният представител  Анастас Попдимитров призова за солидарност и запазване на християнските традиции във време на ограничения и социална изолация. Общинските организации на територията на област Враца доставиха над 300 козунака и над 1000 червени яйца на възрастни и социално-слаби хора.

Всички дарени продукти са на производители от областта.