Позиция на Общинския съвет на БСП – Кърджали

17.07.2020 г.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,  

   Продължаващите всекидневни протести на десетките хиляди българи с различни политически убеждения и професии срещу днешното, трето поред корумпирано управление на Бойко Борисов доказаха, че власт основана на страх не е трайна! България повече от всякога  има нужда от дълбоки промени във всички сфери на живота, от нова посока, от нова перспектива.

  Ние, социалистите в Кърджали заставаме зад думите и действията  на президента Румен Радев, избран с гласовете на над 2 млн.граждани, внесения от БСП вот на недоверие към правителството и твърдо подкрепяме справедливите искания на всички протестиращи в България.

Време е, заедно да кажем  „СТОП“  на страха  завладял милиони българи - страх за мнение и позиция, за работното място, за здравето , за дома, за децата, за родителите, за утрешния ден с искане на ОСТАВКА на това правителство.

Време е да кажем „СТОП“ на „мафиотизацията на управлението“. Да кажем  „„СТОП“ на политическите репресии, на прокурорския рекет, на произвола"  с искане на ОСТАВКА  на  главния прокурор Иван Гешев.

Време е да кажем „СТОП“ на едноличния режим на управление и говорене, завладял и повечето  медии под надслов :„Сам говори, сам се слуша, сам се и хвали“ . Време е да кажем стоп на празнодумието и „байганьовщината“ в политиката  с искане на ОСТАВКА  на министър – председателя Бойко Борисов.

Мандатът на коалиционното правителство на ГЕРБ върви към своя пореден провал и  край! То не  изпълни своите поети  ангажименти, особено в частта повишение на доходите, социална политика, справяне с корупцията, където всичко се решава на принципа  "наш човек".

На местно ниво, независимо от гръмогласните обещания, акцентирани като приоритети в работата на народния представител, днес председател на парламента Цвета Караянчева, областния управител за отваряне на работни места чрез стимулиране на икономиката, обезлюдяването на  района продължава и то с високи темпове, продължава насаждането на страх и наложеното политическо кадруване, алтернативното честване на национални и религиозни празници, което никога досега не беше се случвало  в смесените райони. Пълния балон с обещания се пукна : изминаха повече от десет години , а все още  Кърджали няма обходен път, индустриална зона, нова спортна зала, не е разширен прохода на Маказа.Обещания, обещания и абсолютно нищо  направено до този момент.  

Изходът е един: ОСТАВКА !

В  ход е  новата ПРОМЯНА за България  !