Петя Михалевска, БСП: Един от основните ни приоритети е развитието на туризма в Кърджали

14.03.2021 г.

Регионът на Кърджали е пропит с история и има огромен потенциал да се превърне в желана туристическа дестинация не само за родни, но и за чуждестранни туристи. В ролята си на кандидати за народни представители от БСП, поемаме ангажимент да развием областта в тази насока и тя наистина да се превърне в атрактивна туристическа дестинация“. Тази заявка даде водачът на листата на „БСП за България“ в Кърджали Петя Михалевска.

Според нея е крайно време държавата да обърне внимание на културно-историческото си наследство, не само на територията на Кърджали, но и в цялата страна и посочи, че съществуват над 400 описани културно-исторически обекта, които все още не са проучени, разработени и популяризирани.

„Кандидатът за народен представител Георги Кючуков е лично ангажиран с процеса по разгръщането на потенциала на региона. Той е историк и активен участник в разкопките на Перперикон. Ние, кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ в Кърждали, вярваме, че са необходими конкретни действия, за да може областта ни да се превърне в регионален туристически център. Нашите усилия ще бъдат насочени именно към това, област Кърджали да разгърне своя необятен потенциал“, увери Петя Михалевска.