Есен Устренска, №2 в листата на "БСП за България" в Кърджали: БСП с приоритет включи в програмата си грижата към младите семейства

01.04.2021 г.

"Млади хора липсват тук, нашите младежи направиха Западна Европа още по-богата. Никой не демонстрира кураж, грижа и отношение тук, нито един управляващ не каза "ще правим политики, обърнати към младите хора". Отиват на запад и виждат страни с ясни правила и стратегии. Всеки млад човек търси новото, адекватен социален и културен живот. БСП с приоритет в програмата си включи грижата към младите семейства. Не усещаме, че зад нас стои държава, БСП предлага еднократна помощ при раждане, много безплатни преимущества като ясли и детски градини за всички, безплатни учебници за ученици и данъчни преференции за млади семейства с деца", това сподели Есен Устренска - №2 в листата на "БСП за България" в Кърджали, за зрителите на "Думата е ваша" по БСТВ.

На въпроса какво иска да промени в „ковачницата“ на законите, Устренска като адвокат по професия, отговори: "В последните години цареше хаос в парламента, законодателен разврат. Закони се приемаха и променяха скандално чрез преходните и заключителни разпоредби на други закони, всички колеги от страната отбелязваха това като грешка, нашите гласове не се чуха. Европа многократно ни критикуваше за това официално, тази практика е много опасна. Последния парламент дори имаше най-малко юристи от 1990 г. насам, правната комисия имаше недостиг на такива. България има нужда от адекватно законодателство."

Кандидатката за народен представител коментира темата с раздора между политическите сили в Кърджали: "Откакто ГЕРБ управлява страната, те имат областни управители и представители, от друга страна всяка една от 7-те общини в област Кърджали имат кметове от ДПС. Като върнем назад лентата, няма нито един случай, в който кмет от ДПС и областен управител от ГЕРБ да седнат на една маса и да успеят или да решат проблем, или да начертаят път за перспективи. От раздора и лошото взаимодействие помежду тези партии на местно ниво страдат жителите и затова ние искаме този порочен модел да бъде прекратен. И то така да бъде прекратен, че никога повече да не се повтори".