Милко Багдасаров предупреди: Внимателно с учителите. Те заслужават уважение

Окт 29, 2021 КЪРДЖАЛИ Новини Избори 0 3866

29.10.2021 г.

„Българският учител е за уважение, особено в тази ситуация, в която се намираме. Трябва да внимаваме с всички мерки, които взимаме, защото търпимостта на учителите има граници“.  Това коментира в ефира на NovaNews водачът на листата на „БСП за България“ в Кърджали Милко Багдасаров. Той обясни, че българският учител е готов на всичко и ще го направи заради хората и е на първа линия заедно с лекарите в контакт с децата. Той заяви съгласие с изразената от други директори на училища позиция, че са съгласни с тестовете за COVID, но само след разработване на механизъм за прилагане.  Социалистът подчерта, че такъв към момента няма.  

Багдасаров обясни, че въпросите са много и са сложни, и при тяхното решаване трябва да бъде взето предвид мнението на родители, учители, психологическото състояние на децата.  Той отбеляза, че трябва да се провери къде и как работи този метод и след това да се прилага.  

На въпрос за „зеления сертификат“ при учителите, Багдасаров посочи: „Никой няма да подходи по този начин към учителите - хората, които изнасят всичко на гърба си, цялата тежест с децата“.  Той подчерта, че ежедневно учителите са подложени на натиск от страна на наредбите, които трябва да спазва, родителите, които всеки ден могат да им дават съвети и през това време да образоват децата. „Пипайте много внимателно там. Всички трябва да сме малко по-спокойни и да обмисляме всяко едно действие. Всичко ще си дойде на мястото“, заключи Милко Багдасаров