Вяра Емилова от Кърджали: БСП е гарант за укрепване ролята на държавата

21.02.2022 г.

Народният представител, секретар на парламентарната група и член на Изпълнителното бюро на БСП Вяра Емилова проведе среща с членове и симпатизанти на партията в Кърджали. Срещата е част от националната обиколка на ръководството на левицата по региони и бе осъществена по инициатива на Милко Багдасаров - областен председател на БСП в Кърджали.

На срещата бяха представени и дискутирани основните политики на БСП в управлението на страната и социалните мерки заложени в Бюджет 2022.

„БСП винаги е настоявала за засилване ролята на държавата и връщане на социалната държава. Нашата политика в тази посока е последователна и предвидима“, заяви Вяра Емилова и добави, че с предложенията си за бюджета за 2022 г. партията е започнала реализацията на политиките си във всички сфери на обществения живот, но най – вече в социалната сфера.

Само за месец и половина БСП успя да наложи като основна социална политика на правителството част от своите приоритети: преизчисляване на всички пенсии, безплатни детски градини, увеличаване на размерите на месечните помощи за отглеждане на дете, увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата, увеличаване на заплатите на учителите, увеличаване на обезщетенията за безработица, увеличение на помощта за хората с увреждания.

„БСП има значителен принос Бюджет 2022 да бъде най-социалният“, посочи по време на срещата Вяра Емилова.

Като зам.-председател на Комисията по туризъм тя сподели, че са отделени и достатъчно средства за туристическа реклама. Целта е да бъде популяризирана България на перспективни за страната ни пазари като сигурна и гостоприемна дестинация.

Срещата прерасна в една откровена, открита дискусия по най-различни теми и въпроси от социалната сфера, икономиката, образованието, здравеопазването и се стигне до проблема с ковид кризата и отмяната на зеления сертификат.

Вяра Емилова отговори на всички въпроси, вълнуващи социалистите и обеща като отговорник за Кърджалийска област да обиколи всички общини, за да се запознае с местните проблеми. Емилова пое ангажимент да съдейства за тяхното решение в парламента.