Проф. Михайлов и кандидати от листата на БСП в Кърджали посетиха Кирково и региона

Сеп 10, 2022 Новини Избори 0 1228

10.09.2022 г.

Проф. Георги Михайлов заедно с представители на листата на коалиция „БСП за България“ бяха на посещение в община Кирково и посетиха селата Орлица, Тихомир, Домище и Бенковски. На проведените разговори хората поставяха своите битови и социални въпроси, които са свързани с ежедневието в региона. Липсата на млади хора и безработицата, обезлюдяването, ниските доходи, липсата на здравна грижа, ликвидирането на отрасъла за производство на тютюн бяха сред основните проблеми, които хората им поставиха.

"Едно време имаше здравна служба, линейка, родилен дом, грижа към хората в отдалечените населени места. Днес незаинтересованост от страна на правителствата към тези райони. Всичко поскъпна и е много трудно да се живее с тези ниски доходи“, около това мнение се обединиха присъстващите.

Проф. Михайлов бе категоричен, че  за тези райони трябва да има специални преференции, поминък и условия за работа. А младите медицински кадри да се пренасочват към тези райони. „Разрушения пансион в който е имало над 90 ученика днес е един пример за разрухата в последните години в нашата страна. БСП е единствената партия, която винаги е стояла зад интересите на българските граждани. Тя бе социалният стълб в това правителство. Необходима е реорганизация на районите със специална политика за връщането на младите хора по родните им места. За да се случи трябва да има стабилно правителство", посочи водачът на листата.