Станишев: Икономиката в Кърджали се възстановява

Апр 23, 2014 КЪРДЖАЛИ Новини БСП 0 1178

 Кърджали е символ на българщината, един от градовете с голямо значение и се радвам, че и тук започва да се съживява икономическият живот

 Кърджали е символ на българщината, един от градовете с голямо значение и се радвам, че и тук започва да се съживява икономическият живот. Макар и да става стъпка по стъпка и бавно, това е най-важното, за да могат хората да живеят по-нормално, по-сигурно и да имат достоен живот. Това заяви на пресконференция в Кърджали лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Той обясни, че е разговарял с областния управител за функционирането на "Маказа" и изрази задоволство, че потокът от туристи към Егейско море се засилва и се очаква през лятото туристическият сезон да е три пъти по-силен от досегашния момент. "Това помага и на туризма в Кърджали и в региона и създава поминък, защото и сега хората, които пътуват към Егейско море отиват на Перперикон и посещават  други забележителности в Кърджали и региона, което също е важно", коментира Станишев.

По думите му развитието на транспортния коридор, който е за цяла Южна България и връзката със Северна Гърция е от голямо значение и трябва да се продължи. "За това до края на годината очакваме да бъде изготвен и техническият проект за околовръстния път и ще се стараем през следващата година той да бъде разгледан приоритетно от агенция "Пътна инфраструктура", като път, който трябва да реши много важни проблеми на Кърджали и на региона, да подобри трафика", категоричен бе лидерът на БСП.

Според него има още много какво да се направи и в икономическата област за възстановяването на производство - селскостопанско и индустриално и за подкрепа на малкия и среден бизнес. "Това правим буквално ежедневно и с усилията на правителството и парламента", каза още той. Станишев припомни, че в последните седмици са били приети редица закони, които защитават интересите на потребителите и на производителите, сред които и закона за потребителския кредит, защитаващ интересите и на хората, които са изтеглили потребителски кредит. "На първо четене е приет и законът за търговските вериги. Той ще бъде приет и на второ четене, това е наш твърд ангажимент, за да може и българските производители и хората, които пазаруват във веригите да бъдат по-добре защитени. Именно монополите са един от големите проблеми в българското общество, които са се просмукали под различна форма в целия икономически живот", поясни още Станишев.