Над 5000 души от Кърджали и Хасково се събраха на „Танцувай с мен - 4” по случай 1 май

Май 01, 2015 КЪРДЖАЛИ Новини БСП 0 2457

Включиха се над 320 участника от любителски фолклорни състави

Над 5000 души от областите Кърджали и Хасково се събраха по случай Деня на труда в градската градина в Кърджали. Там те отбелязаха своя празник с  регионално първомайско танцово надиграване „Танцувай с мен –4”. В него се включиха над 320 участника от любителски фолклорни състави от двете области. Те представиха богата фолклорна програма от народни песни и хора, която бе бурно приветствана от хилядната публика. „Отбелязваме Международния ден на труда – първи май с най-хубавото, което е дал българският народ - богатото фолклорно наследство. Заедно сме, защото днес е ден на солидарността, а тя е тази, която ще помогне на трудовите хора в България да отстояват правата си”, обърна се към присъстващите Милко Багдасаров, председател на Организационния комитет на фолклорното  надиграване.

Домакините на събитието бяха подготвили и награди за победителите в надиграването. Бяха раздадени 15 трофея, като на всеки от тях бе изписано с големи букви „ПОБЕДИТЕЛ”. Местната структура на Обединението на жените социалистки Теодора Каракостова връчи от тяхно име трофеи за най-малкия участник – Надежда Димитрова, която е на 5 годинки и най-възрастният – Деля Петкова от с.Пчеларово на 82.

На събитието присъстваха: Милко Багдасаров, член на Изпълнителното бюро на БСП и председател на Общинския съвет на партията в Кърджали, Георги Кючуков – председател на Областния съвет на БСП – Кърджали, Иван Станчев – председател на Общинския съвет на БСП – Хасково, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев.