Община Ардино

Председател на ОбС на БСП-Адрино: Димитрина Петрова Александрова

гр. Ардино 6750, ул. "Бели брези" № 56, вх.Б

 

Гостите на община Ардино, любители на природата и старините, могат да посетят интересни места, като предварително се подготвят и за пешеходни преходи. Една от забележителностите е Дяволският мост на река Арда, в землището на живописното село Дядовци. Изграден е в края на ХVІІ век. По него са преминавали керваните от Беломорието към Пловдив. 

Тракийско светилище в местността Орлови скали е любопитна спирка за туристите. Представлява скална пирамида, върху чиято вертикална повърхност са изсечени няколко десетки трапецовидни ниши. В основата на скалата са били изсечени улеи и жертвеници.

Средновековна крепост при с. Башево също привлича вниманието на посетителите. Крепостта се намира на хълм, заобиколен от три страни от река Арда. Тук тя прави няколко красиви завоя. Това е най-западната крепост от средновековната област Ахридос. Изградена е от ломен камък с хоросанова спойка. Крепостта е пазела пътя по долината на река Арда. Възможно е това да е известната от писмените източници крепост Кривус от ХІІ век. По пътя към крепостта може да бъде видяно красивото растение родопски силивряк - ендемит.

Пещера Хладилна, намираща се в землището на с. Любино, е приятно място за разходка, особено през летните дни. Тя е едносводеста и е с постоянна влажност и температура.

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи