Структура

В момента в Общинската партийна организация функционират 41 ОПО в това число:
Териториални – 28 партийни организации
По интереси – 13 партийни организации

Провеждат се редовно  заседания на ИБ и ОбС на БСП. Повечето от заседанията са открити и на тях присъстват членовете на ОбКК, общинските съветници, секретарите на ОПО.

Приемът на нови членове заема първостепенно място в дейността на  Общинския партиен съвет и ОПО в Кърджали. В началото на годината  се приема  политически план,  включващ  дейности и инициативи в областта на политическия, културния, образователния, социалния живот в региона. Основният акцент в цялостната  дейност е приобщаване не само на нашите членове, но и на по - широк кръг граждани към политиката на БСП. Особено активно в тази посока работят структурите на женското обединение, движението на ветераните в гр. Кърджали, които със своята дейност разшириха влиянието на партията сред обществеността в града.. Учреденото Младежко обединение в Кърджали, работи добре и в синхрон с активната дейност на Обединението на жените социалистки се случват редица атрактивни и желани празници за целия състав на Общинската партийна организация.

Към Кърджалийската партийна организация работят две федерации  в областта на образованието и културата, което е един положителен акцент в дейността на организацията с цел разширяване влиянието й в обществото.   Двата дискусионни клуба: клуб „Професионалист” и клуб „Приятели на вестник  „Дума”, са примерите, които се радват на интерес от симпатизанти и млади хора. Създадената експертна група от специалисти в областта на  миннодобива и металургията, откритата  приемна за  безплатни юридически съвети, компютърните курсове на ОЖС са само част от формите, чрез които местната организация се насочва към проблемите на обществото. В интернет пространството се поддържат няколко групи и страници на местната структура, чрез които  се улеснява диалогът с гражданите.

След приключилите на 5 октомври извънредни парламентарни избори БСП е трета политическа сила след ДПС и ГЕРБ в област Кърджали. Структурите на БСП са предимно в общинските центрове на областта. Дейността на партията в област Кърджали е съсредоточена най-вече в община Кърджали.

Основният акцент в цялостната дейност е приобщаване  чрез разнообразна дейност не само на нашите членове, но и на по - широк кръг граждани към политиката на БСП. Особено активно в тази посока в цялата област  работят структурите на женското  обединение, младежкото обединение, движението на ветераните в гр. Кърджали, които със своята дейност разширяват влиянието на партията.

Членове на НС на БСП :

  1. Милко Багдасаров – член на ИБ на НС на БСП
  2. Назми Мюмюн
  3. Сашка Тръпкова – председател на ОбС на БСП, Момчилград
  4. Кристияна Арабаджиева – председател на Младежкото обединение

Делегати на 48-ия Конгрес:

  1. Милко Багдасаров
  2. Димчо Михалевски
  3. Стефан Данаилов
  4. Теодора Каракостова
  5. Георги Кючуков

БСП в местната власт

Областни упавители:
Милан Миланов –  октомври 1995г. – март 1997 г. зам.областен управител на  Хасковска област, в която влиза и регион Кърджали.
Ангел Коджаманов  - 2005 - 2009 г.
Бойка Арабаджиева  - зам.областен управител – 2005-2009г.
Бисер Николов – 2013 - 2014г.
Назми Мюмюн – зам.областен управител - 2013 - 2014г.

Местна власт: 
1990- 1991г.  кмет на община Кърджали – инж.Милан Миланов
 2000 – 2003г.  зам.кмет на община Кърджали – инж. Димчо  Михалевски

Димитър Антонов, кмет на кметство – в с.Аврен, община Крумовград.
БСП има общо 10 общински съветници. Шест в Кърджали, двама в Крумовград, един в Джебел и един в Момчилград.

Общински съветници в Кърджали: 
- Милко Багдасаров / след 2013г. Траян Бабунски/
- Милан Миланов
- Величка Георгиева
- Стефан Ангелов (гражданска квота)
- Георги Кючуков
- Назми Мюмюн /след 2013г. Павлин Балабанов/
- Апостол Апостолов  гражданска квота/

Дейност на общинските съветници на БСП в Кърджали:
За мандата 2011- 2015 г. Общинският съвет е провел 34 заседания. От името на групата съветници на заседанията са направени 164 броя изказвания по обсъждани въпроси.В това число направени 12 броя конкретни предложения  за вземане на решения, различно от предложението на вносителя на материала. През мандата са направени и осем питания към кмета на общината. Групата общински съветници винаги се е отличавала със сериозна активност по време на заседанията, за разлика от по-големите групи съветници от ДПС и ГЕРБ, от които изказвания са правили традиционно двама-трима души.

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи