БСП-Бургас и БСП-Кърджали почетоха националния празник

Мар 03, 2023 Новини БСП 0 973

03.03.2023 г.

 „Имаме нагласата да се представим много по-добре на тези избори. Разчитаме на потенциала на листатa, която е добре балансирана. Има представители от различните социални слоеве. Има представители от сферата на образованието – един директор на училище, двама заместник директори, в листата има инженери, икономисти. В 47 – мото и 48 -мото Народно събрание БСП беше гарант за социалната политика. Близо два милиарда лева бяха отделени за социална политика. Предизборната платформа, която сме подготвили е ориентирана към развитие на икономиката и социалните сфери. Така че разчитаме на много по-добър резултат“, заяви областният председател на социалистите в Бургас Стойко Танков.

„Трети март е един от най-важните български празници – преди 145 години България получи своята свобода. Нека се поздравим за този прекрасен празник. За политика аз днес няма да говоря, тъй като това, което БСП обещава, може да го направи. Искам само да кажа, че слушайки всички политически сили какво говорят в момента, оставам с впечатлението, че правителство след изборите ще има. За всички нас това е изключително важно. БСП нееднократно е заявявала, че ще направи всичко възможно за да има правителство. България в момента е в една изключително тежка политическа криза, която за съжаление прерасна в икономическа. Виждате проблемите с инфлацията, цените на продуктите. Един от първите закони, които БСП ще вкара в парламента ще бъде за таван на цените, за ограничаване на спекулата и инфлацията. Много важно е политическите лидери най-накрая да разберат, че са длъжници на всички нас, на българския народ. За да съставим правителство тогава, когато много близо до нас тече много тежка война. За нас това е изключително важно“, каза водачът на листата на коалицията за предстоящите парламентарни избори от 2 – ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев. 

„Аз също не бих искал да говоря за политика на днешния ден. Но не мога да не забележа иронията на съдбата - два братски народа, които са се били рамо до рамо за да ни освободят, сега стрелят един срещу друг. Ние като народ, който е дал писменост, мисля, че трябва да проявим своята мъдрост – на втори април българите да излязат и да гласуват, да бъде съставено правителство и да ги поканим на преговори. За да можем освен писменост, да кажем, че сме дали и мира на двата народа. Първи април, ако е ден на шегата и на лъжата, нека втори април да се превърне за българския избирател в ден на възмездието. Призовавам всички да излязат да гласуват, без значене за коя партия, но да гласуват, да заявят своята позиция. Тези, които желаят могат да ни подкрепят с интегрална бюлетина номер 1“, призова в своето изказване Тодор Байчев, трети в листата на коалицията.

 На събитието присъстваха кандидатите за народни представители, придружени от областния председател на БСП в Бургас Стойко Танков и общинския лидер Живко Господинов. На откриването присъстваха много членове и симпатизанти на БСП. По-късно всички заедно се включиха в тържественото честване на Националния празник Трети март.

Листата на БСП-Кърджали отбеляза Националния празник с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Руския воин и паметника на Освободителите в Кърджали. Беше поднесен венец и от името на водача на листата проф.д-р Жени Стайкова.