Протест в Кърджали срещу новия външен дълг

Правителството да поема ясни ангажименти,че България няма да участва във военният конфликт в Украйна

БСП в Кърджали заедно с Движение „Русофили" и общността на руските граждани в града  организираха митинг срещу войната в Украйна и намесата на България в нея.
Присъстващите настояха българското правителство да поема ясни ангажименти,че България няма да участва във военният конфликт в Украйна и няма да предостави своята територия за разполагане на чужди военни части и техника. Протестиращите поискаха страната ни да осигури хуманитарна помощ не само на българите в Украйна, но и за всички, засегнати от конфликта.
Антивоенната тематика на митинга спонтанно преля в протест срещу искането на правителството на Бойко Борисов да си осигури нов, многомилиарден външен заем. Изтеглянето на 16 милиарда лева е геноцид и заробване на България, в най-новата ни история няма подобен аналог, обявиха оратори на протеста. Милко Багдасаров, член на Изпълнителното бюро на БСП заяви, новия заем е демонстрация на обърканата политика на настоящото правителство.То вкарва България в дългова спирала, в икономическа зависимост,от която няма излизане. Готвят ни „гръцки сценарий".Депутатите, които гласуват за ратификацията на този дълг от 16 милиарда лева се превръщат в преки участници в най-голямата корупционна сделка на прехода.За това е нежеланието на депутатите от управляващите партии дебатите от Народното събрание да се предават пряко, за това е и стремежът им икономическото заробване на страната да се представи като маловажен и незначителен факт,обяви Милко Багдасаров. Протестиращите приеха декларация до Народното събрание, Президента и правителството.

източник: 24rodopi.com