Девет делегати от област Кърджали участваха в петото заседание на 48-ия Конгрес на БСП, съобщават от БСП в Кърджали

Милко Багдасаров председателства последната част от заседанието

Милко Багдасаров, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, председателства последната част от заседанието и закри 48-ия Конгрес на левицата. Бяха гласувани и приети политическа декларация, резолюция за политиката на партията в местната власт за предстоящите местни избори, обръщение към българската общественост по повод 70 години от победата над фашизма, промени в устава на партията.
Делегатите приеха с мнозинство изнесения доклад на председателя на БСП Михаил Миков с основни акценти отстояване на твърда лява политика насочена към социална справедливост, премахване санкциите срещу Русия и значението на предстоящите местни избори за България. Слово пред конгреса изнесе и председателят на ПЕС Сергей Станишев. Той поздрави българските социалисти от името на ПЕС. В словото си акцентира, че днес страната се управлява от коалиция, която обремени българина с огромния 16-милиарден дълг.
Милко Багдасаров подчерта, че за историческата роля на 48-ия Конгрес ще говорим на следващия Конгрес. Приетите документи днес ще дадат мощен тласък за развитието на България и лявата политика, а основен измерител за резултатите ще бъдат местните избори, съобщават от БСП в Кърджали.

източник: В-к  Нов ж живот