Над 1000 партийни членове в Кърджалийска област ще се включат в общопартийното допитване

То ще се проведе във всички области на страната от 27 юни до 2 юли

Над 1000 партийни членове в Кърджалийска област ще се включат в общопартийното допитване за предстоящите президентски избори. Народният представител Валери Жаблянов, член на Изпълнителното бюро на БСП, отговарящ за областта бе за първи път на работно посещение в град Кърджали. По време на учредителното заседание на Областния съвет на БСП и срещата с партийните секретари на кърджалийската партийна организация той представи целта и методическите указания за провеждане на допитването. То ще се проведе във всички области на страната от 27 юни до 2 юли, като всяка общинска организация решава в рамките на този период  кои дни да определи за гласуване.Анкетата съдържа два въпроса, на които трябва да се отговори. Първият включва начина на участие на БСП в президентския вот: в коалиция с други партии и организации, самостоятелно като партия, като подкрепи кандидат на друга партия или организация или като подкрепи независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. Вторият въпрос е свързан с кои от партиите е допустимо БСП да преговаря за издигането на общи кандидати за президентска двойка. Вариантите са - партии от коалиция БСП-лява България, АБВ, Атака, ВМРО, Движение 21, ДПС, НФСБ или други партии и организации. Този въпрос е пряко свързан с изясняване  профила на кандидат- президентската двойка , издигната от БСП. След приключване на допитването резултатите ще бъдат изпратени на централната комисия, която ще ги обобщи. Ръководството на партията ще се съобрази с мнението на партийните членове и веднага след обявяването им ще започне разговори и срещи.

В Кърджали общопартийното допитване ще се проведе от 28 юни до 2 юли в офиса на централата от 10 до 13.00 часа  и от 16.00 до 19.00 часа. Според общинския председател Георги Кючуков са създадени  всички условия то да протече нормално, като е твърдо убеден, че процента на гласувалите ще е изключително  висок.

По време на срещите  Валери Жаблянов сподели, че за първи път от много години БСП избра най-демократичния  и правилен начин за участие в избори.

 „Целта е да се допитаме до всеки партиен член, неговият глас да бъде чут и уважен. През тези оставащи дни до допитването сме дали време за размисъл за правилното решение за гласуване!”, допълни Милко Багдасаров, областен председател на партията.