Жените-социалисти направиха щастливи децата в Кърджали с коледен конкурс

С много настроение, песни  и танци протече забавният детски конкурс „Минимис Снежанка и минимистър Коледа”

С много настроение, песни  и танци протече забавният детски конкурс „Минимис Снежанка и минимистър Коледа”, организиран от жените-социалистки в Кърджали. В навечерието на новогодишните празници те организираха едно изключително емоционално изживяване за децата в града край Арда. Над 50 малчугани, техните родители, баби, дядовци от рано изпълниха залата. Надпреварата беше сериозно оспорвана между 30 красиви и талантливи деца, на възраст от 2 до 7 години. Те се състезаваха за титлите минимис „Снежанка” и минимистър „Коледа” в два тура: първи – дефилиране и представяне; втори-индивидуални умения. Изявата бе открита от облатния председател на БСП Теодора Каракостова, която пожела на всички успех и една по детски чиста и истинска Нова 2017година! Под звуците на музика  и тематична светлина, напътствани от водещата Марияна Ликова, малките принцеси въодушевени дефилираха. С огромно желание, усмихвайки и оглеждайки се, подпомогнати от своите майки по импровизирания подиум преминаха и малката Марина на десет месеца, Алекс и Мария на година и половина.

Във втория напрегнат тур възможностите за изява на участниците бяха  неограничени. Малчуганите рецитираха, пяха, задаваха  гатанки, а някои показаха  и акробатични умения. Кулминацията на детското шоу бе появата на дядо Коледа. В знак  на обич той раздаде на всички деца подаръци. Дядо Коледа и помощницата му Величка Георгиева обявиха и победителите. Призът минимис „Снежанка” бе спечелен от тригодишната Михаела, която очарова всички с изпълнението на песента „С червените ботушки”. Подгласнички бяха чаровните Михаела  и Николета.

Призът минимистър „Коледа” бе спечелен от тригодишния Никола с подгласници Марио и Емин, които очароваха публиката със своите изпълнения. В края на деня пожеланието на родителите към организаторите бе подобни прояви да бъдат продължени, защото децата са се забавлявали много.