Коалиция "БСП за България" откри предизборната си кампания в Кърджали

05.03.2021 г.

Влизам с ясната цел, че ще спечелим. Че съм млад човек, необременен от политиката и обвързаности с нея. Лоялността към хората е моята основна движеща сила.

С тези думи днес водачът на листата на БСП в Кърджали Петя Михалевска представи себе си и своите приоритети. Партията първа откри кампанията си в Кърджали, като с това за пореден път доказа заявката си за водещо място в предстоящите резултати от изборния вот на 4-и април.

Представянето на листата направи дългогодишният председател на областния съвет на БСП Кърджали Милко Багдасаров. Той категорично подкрепи цялата листа, която е с подчертано дамско и младежко присъствие, защото бъдещето на България зависи от младите хора, на които залага и БСП, допълни Багдасаров. Гласът на народа трябва да бъде чут, именно заради това и състава на листата в района залага на 40% представители от гражданската квота.

В подкрепа на бъдещите кандидат-депутати Милко Багдасаров заяви, че листата на БСП в Кърджали е точно този отбор, който може да постигне победа на левицата. Промяна, която е крайно необходима за българския народ.

Символ на тази промяна е именно Петя Михалевска, водач на листата.

„Благодаря на Милко за представянето на кампанията, която със сигурност знам, че ще успее, заедно с листата и с подкрепата на хората от Кърджали и областта. Радвам се и че Есен Устренска е част от нашата листа и плътно до мен.

За мен е отговорност доверието, което ми бе гласувано от председателя Българската социалистическа партия, Г-жа Корнелия Нинова.“

Още в началото на представянето си, Петя призова всеки гражданин да отиде да гласува, за да може да се спре контролирания вот, вотът на страха.

„Аз влизам с ясната цел, че ще спечелим. Че съм млад човек, без обвързаности. Лоялността към хората е моята основна движеща сила и няма да си позволя да предам хората и да не изпълня поетите ангажименти към тях.“

Именно това е посланието и на втората в листата на БСП-Кърджали, Есен Устренска:

„Ние трябва да прекъснем това безвремие, в което сме изпаднали вече над 10 години. Изборите на 4-ти април са единствената възможност да си върнем нормалния живот.

Кърджали има драматична необходимост от това.“