Ирена Анастасова и Велизар Енчев: БСП ще подобри резултата си на 11 юли

Юни 27, 2021 Новини Избори 0 2273

БСП бе единственият остър опонент на съмнителната поправка “Слави Трифонов” - да се открият неограничен брой секции в Турция, припомни Енчев

“Българските граждани и досега би трябвало да са се уверили, че БСП не просто говори за разграждане на този модел, а от 4 години ние се борим с всички сили срещу него.  Сега това може да стане с ново редовно правителство, със законодателни промени, с промени в правосъдната система, което да доведе до чувството за справедливост в хората. Виждахме, че институциите освен, че нехаят, правеха чадър, за да се случват тези неща. Всички законодателни промени, които трябва да бъдат направени, трябва да се случат в едно работещо Народно събрание. Само чрез законодателни промени може да бъде променен моделът.” Това заяви пред БТВ заместник-председателят на БСП и водач на листата на левицата в Ловеч Ирена Анастасова в съвместно участие с водача на БСП в Кърджали Велизар Енчев.

“За съставяне на правителство в следващия парламент БСП ще има решаваща роля, тъй като е незаобиколим фактор и това ще се види на изборите.”, увери Велизар Енчев.

“Ако искаме да вървим напред не само като обединител на лявото пространство, а и България да върви напред, трябва да има основни принципи, върху които да има единство и обединение. Затова БСП като най-голямата лява партия в България подадохме ръка. Това трябваше да се случи, защото с разногласия не може да се върви напред.”, коментира Ирена Анастасова. Тя подчерта, че това, което обединява лявата коалиция са основните принципи на лявото - грижа за хората.

Велизар Енчев подчерта, че до момента няма никакви забележки към работата на служебния кабинет, особено по работата на външния министър, имайки предвид твърдата позиция на България по спора със Северна Македония. “Симпатизирам и на икономическия и финансов министри и това, което те правят може да доведе до много положителни резултати, ако това се продължи от редовното правителство.”, посочи Енчев.

“БСП бе единственият остър опонент на съмнителната поправка “Слави Трифонов” - да се открият неограничен брой секции в чужбина, в това число в Турция. Това предполжение на Трифонов бе подкрепено и адвокатствано на първо място от Мая Манолова.” припомни водачът на БСП в Кърджали. Той изтъкна, че с тази поправка се изкривява не само избирателният процес в Турция, а изобщо.

“Няма нито една страна членка на Европейския съюз, която да е приела такъв закон. Това бе направено от партийния егоизъм на Слави Трифонов и на Мая Манолова. Точно в тази държава, в която не се спазват човешките права, където техният президент не даде стол да седне на председателя на Европейската комисия Фон дер Лайен, а те им дават възможност да откриват безконтролен брой секции и да се проведат честни избори.”, изказа опасенията си Енчев.

Той изрази надежда служебното правителство да вземе предвид  публикуваната от Антикорупционния фонд и потвърдена от вътрешния министър Бойко Рашков информация, че Кърджали е лидер в контролирания вот - като там 30% от вота е контролиран. Велизар Енчев обясни, че там всяка община е с кмет от ДПС, а те имат още 200 техни кмета, които са застъпници в секциите.

“За 130-годишната си история БСП е правила много грешки, но никога не е правила една грешка - никога не се е отказвала от грижите за хората. Дори когато сме се разделяли. Всичките ни предложения са били в тази посока - в грижа за хората.”, заяви Ирена Анастасова.

Велизар Енчев коментира, че появяването на Жан Виденов точно в този момент, когато се очертава много добро представяне на БСП, цели само едно - намаляване на процентите и влиянието на Българската социалистическа партия.

“Та Николай Малинов, който се явява на изборите с Жан Виденов, подкрепи Бойко Борисов на предишните парламентарни избори.”, припомни той.

“На изборите на 11-ти юли БСП няма да бъде трета политическа сила. Ние ще подобрим резултата си от предишния вот.”, увериха  Ирена Анастасова и Велизар Енчев.