Свиленски от Кърджали: Позициите на БСП за Северна Македония и Украйна са принципни и категорични

09.04.2022 г.

С много въпроси, предложения, споделяне на проблеми и позиции протече срещата на председателя на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски с областното ръководство на БСП в Кърджали. Организираната среща е част от националната обиколка на ръководството на БСП по региони за срещи със структурите на левицата по места. 

Председателят на областната структура Милко Багдасаров представи  организационното и материално състояние на общинските структури в региона. Дискутирани бяха темите относно готовността за предстоящите местни избори, търсенето на формули, начини и инициативи за разширяване на подкрепата сред обществото, както и взаимоотношенията с други партии и организации в региона.

Обсъдени бяха основните политики на БСП в управлението на страната, особено тези в социалната сфера, които се посрещат положително от обществото. Бяха представени подробно част от тях като 70-те лева добавка към пенсиите, която всички над 2 млн. пенсионери ще получат за Великден. 

Не бяха подминати и темите като войната в Украйна и позицията за Северна Македония, като позицията на БСП е последователна и категорична и по двете. Народният представител Георги Свиленски бе категоричен: „Позициите на БСП за Северна Македония и Украйна са ясни, принципни, категорични и последователни. БСП е за мирно решение на военния конфликт в Украйна, "да" за хуманитарна помощ за украинския народ , но "не" и да бъде предоставена военна помощ.“  

Социалистите поздравиха за ползотворната работа депутатите от парламентарната група на "БСП за България", която независимо от малкия си брой,  умело защитава позициите и политиките на партията в  Народното събрание. Положителна оценка бе дадена и за работата на министрите на левицата в кабинета.