БСП-Кърджали зарадва над 150 деца с увреждания за Първи юни

01.06.2022 г.

По повод Първи юни областният председател на БСП Милко Багдасаров,   председателката на Обединението на жените социалистки Теодора Каракостова и председателката на Тракийско дружество “Тракийско сърце“ Марияна Ликова  приятно изненадаха над 150 деца от Дневния център за деца с увреждания „Надежда“ и Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с физически и умствени увреждания в Кърджали с постановката на Музикално оперетния театър при Дома на културата „Принцесата и свинаря“.

В началото малчуганите бяха посрещнати с лакомства и топли прегръдки.Около час със затаен дъх изгледаха пиесата,а в нейния край началното притеснение  вече бе  изместено от греещи лица. Много от децата за първи път посещават представление на живо и играта на главните герои спечелиха техните усмивки и бурни аплодисменти.

В края на спектакъла всички бяха поканени да се  качат на сцената, за да усетят нейната емоция и тази на изкуството.

„Децата с увреждания  трябва да бъдат подкрепяни, да посещават местата, които посещават и техните връстници, да се радват и научават нови неща. Няма как да не сме щастливи, че отново ги зарадвахме  положително в този ден”, споделиха Теодора Каракостова и Марияна Ликова.