БСП регистрира листите си в Ловеч и Кърджали

28.02.2023 г.

Коалиция „БСП за България“ регистрира листата си с кандидати за народни представители в РИК-Ловеч.

„С Минчо Казанджиев регистрирахме листата на коалиция "БСП за България" в 11 МИР - Ловеч. И в опозиция, и в управление, доказахме, че основната ни грижа е решаване на проблемите на хората. Това е най-важният ни ангажимент!“, заяви при регистрацията водачът на листата в Ловеч Ирена Анастасова и пожела успех на БСП в предстоящите избори.

Социалистите в Кърджали също регистрираха своята  пълна кандидатска листа за народни представители за предстоящите парламентарни избори. Тя се състои от 10 кандидати, сред които лекар, юрист,  инженери, икономисти, историци, педагози, като социалистите се явяват единни, добронамерени, сплотени и обещават прозрачна, честна и открита кампания. 

При регистрирането на листата областният председател Милко Багдасаров заяви, че социалистите отново залагат на същия силен отбор, но с нов водач. „Вярвам, че резултата ще е по-добър от предишните и БСП ще си върне първите позиции в региона“, категоричен бе той.

Водач на листата е проф. д-р Жени Стайкова, бивш директор на Регионалната здравна инспекция и активен общественик. Отново е гласувано доверие на младежката лидерка на БСП Костантина Карабоюкова, която да заеме втора позиция в листата.

От местната централа на БСП заявиха, че приоритети за регион Кърджали отново ще бъдат околовръстен път, инвестиции в региона и повишаване доходите,развитие на туризма, качествено и достъпно здравеопазване.

Социалистите изразиха надежда, че българските граждани ще оценят последователна политика  на левицата по отношение  повишаване на доходите, борбата със спекулата с  цените, позицията за мирно решение на конфликта в Украйна и санкциите срещу Русия, твърдата позиция против въвеждане на джендър идеологията в училищата и в подкрепа референдума за българския лев.