Да си спомним за Димчо Михалевски

На 18 февруари се навършва една година от загубата на Димчо Михалевски

На 18 февруари се навършва една година от загубата на Димчо Михалевски. Той ще остане в историята на нашата страна и на Кърджали с огромната работа, която положи за изграждането на съвременна България. Стотици са проектите, реализирани с неговата помощ – магистрали, водопроводи, пречиствателни станции, инфраструктурни обекти. Сега, когато минаваме край „Водното огледало”, пътуваме по пътя за Гърция през Маказа, през Златоград или през Ивайловград, си спомняме и знаем, че те са и негово дело.
На него дължим пътя за Перперикон, подменения водопровод, новите асфалтирани улици в Кърджали и още десетки строежи в цялата област.
Като заместник-кмет на Кърджали, заместник-министър на регионалното развитие, народен представител в 41-то и 42-то Народно събрание, той остави ярка диря като строител, политик и човек. Той беше истински патриот – живя и се раздаде за България. Той беше истински социалист – бореше се за справедливост, за правото на достоен живот, искаше по-добро бъдеще за всеки. Преждевременната му смърт беше огромна загуба. Поклон пред светлата му памет!
В събота – 14 февруари, от 11,30 часа в храма „Свети Георги Победоносец” в Кърджали ще се състои панихида за годишнината от загубата на нашия Димчо. След църковната служба е поклонението пред гроба му в Централните гробища на Кърджали.
Приканваме всички да си спомним за нашия Димчо.

От Областния и Общинския съвет на БСП – Кърджали
 

източник: В-К”НОВ ЖИВОТ"